Donald Duck

Slektninger: Far: Didrik Duck Mor: Lillegull McDuck Søster: Della Duck

Kjæreste: Dolly Duck

Bosted: Kvakkeveien 13 i Donald Duck & Co nr.14/58. Flyttet senere til Apalveien 111 ifølge nr.21/83.

Yrke: Utallige! Har i dag noenlunde fast arbeid på margarinfabrikken.

Hobby: Fisking, men også andre fritidssysler opptar Donald.

Klær: Donald fikk tidlig sin første matrosdress. Tidligere hadde denne to knapper, men dagens moderne variant har fire.

Første opptreden i Norge: Desember 1948

Annet: Donald havner alltid i håpløse situasjoner, og har en katastrofalt dårlig økonomi. Likevel er han nesten alltid optimist. Donald har reist verden

rundt og har vært i Norge to ganger. Den første gangen var han på

lemenjakt, sist deltok han i hopp stor bakke under OL på Lillehammer.

Andre berømte reiser var da han oppdaget firkantede høns i Andesfjellene, og da han fant en gullhjelm som gjorde ham til konge over Nord-Amerika for en stakket stund. Donald har ellers et hemmelig alias som Fantonald, der han kjemper mot Andeby's kriminalitet. Donald har forandret seg mye gjennom tidene som vi skrev om i 'Hvordan det hele begynte'. For å utdype dette litt nærmere: Opprinnelig var Donald en hissig and, han kunne bli forferdelig sint, dette kom fram første gang i filmen 'Donald Duck som skuespiller'. Der han skulle underholde foreldreløse barn. De syntes ikke underholdningen var tøff nok og det endte med at Donald eksploderte i et fantastisk raseri-utbruud, (noe ala Karl i Mot i Brøstet).

Men framfor alt var Donald en virkelig komisk figur. Han var et dyr med mange menneskelige trekk og egenskaper og også mange svakheter. Han kunne spille mange forskjellige typer.

Donalds omgangskrets har også forandret seg med tiden, i begynnelsen omgikk han mest andre typer dyr, Pluto, Klara og Mikke. Senere fikk Donald de 'vennene' vi kjenner i dag. Donald ble også mer snill og ikke så sint med årene. Tegneren Taliaferro hadde mye av æren for at den hissige anden skapt av Carl Bark med ble en mer fredelig småbyborger.

Kritisk syn på Donald: Mange mener at Donald Duck er en slask og at nevøene hans burde blitt tatt hånd om av barnevernet.

Donald på andre språk:

Norsk: Donald Duck
Svensk: Kalle Anka

Dansk: Anders And
Finsk: Aku Ankka

Engelsk: Donald Duck
Tysk: Donald Duck

Fransk: Donald Duck
Portugisisk: Pato Donald

Italiensk:Paperino


Tilbake til forsida