Daim is kake

Meny

Tilbake til matoppskrifter

Daim iskake er en fantastisk god kake, og et glimrende forslag til de so må ha glutenfri kake.

BUNN:
3 eggehviter
2 1/2 dl sukker
tre-fire dråper eddik
100 g grovhakkede mandler

Pisk eggehvite, sukker og eddik sammen til det blir stivt.
Bland i mandlene.
Sett en kakeform uten bunn på bakebrett. (anbefaler bakepapir under) og hell marengsbunnen oppi formen.
Jeg pleier å sette den runde kakeformen opp ned for å unngå kanten rundt der som bunnen til formen skal være.
Bunnen stekes på 100'C i tre timer på nederste rille.

FYLL/IS
3 eggeplommer
100 g sukker
6 dl kremfløte
3 doble daim
1/2 dl sterk kaffe

Visp sammen eggeplommene og sukkeret
Pisk kremen stiv og bland i eggeplomme og sukker.
Sett hurtigmikseren på svak styrke og ha i kaffe. (Som må være helt kald)
Hakk opp daimen og bland i med en slikkepott.

Hell blandingen over den avkjølte bunnen, dekk til med aliminiumsfolie eller plastfolie og sett kaken flatt i fryseren.
Lurt å la den stå et døgn.
Vær obs på at bunnen er litt sprø når du skal løsne kaken fra formen.

Meny

Tilbake til matoppskrifter

Skriv gjerne en hilsen i gjesteboken vår